Blauwe steen is tijdloos !

Wat is blauwe steen en wat zijn de voordelen

Blauwe steen is een gebruiksvriendelijke kalksteen met een warme blauwgrijze kleur en wordt vaak toegepast voor terrassen . Het gebruik van blauwe steen voor je terras of oprit , geeft je woning een superieur cachet . Blauwe steen is bovendien perfect te combineren met hout , klinkers of kasseien en bezorgt je terras een warme uitstraling , iets wat je niet kunt bereiken met bijvoorbeeld keramische tegels .

Het onderhoud van je terras in blauwe steen heeft trouwens niet veel om het lijf : de meeste vlekken ,ook die van de laatste barbecue-avond verdwijnen na een flinke regenbui .

In het blauwe steen gamma van De Wandeleer bvba vind je onder andere tegels, klinkers , pallissades , boordstenen, traptreden , dekstenen, platen ,brievenbussen en decoratie-elementen voor de tuin.

blauwe steen
klik op de foto

Contacteer ons

Bezoek ons toonpark

Wat is graniet

Graniet is een mooi en hard gesteente , opgebouwd uit kristallen van verschillende soorten mineralen. Het is ontstaan op grote diepte onder de aardkorst bij het stollen van magma , dat is vrijgekomen bij vulkaanuitbarstingen .

 graniet

Naar de HOME pagina

Contact

Toepassingen

Gebruik van milieuvriendelijk en duurzaam graniet in en om uw woning bezorgt deze een uniek cachet en een ontegensprekelijke meerwaarde .

Graniet vindt u onder andere in de vorm van granieten tegels, klinkers , zwembadboorden , plinten en dorpels , trappen , keukentablettentuinschermen en nog zoveel meer . . .

Bewerkingen

Vooraleer de granietproducten klaar zijn voor gebruik , ondergaan ze verschillende bewerkingen . Voorbeelden hiervan zijn branden ( vlammen) , borstelen , verzoeten , polijsten of hameren. Elk van deze bewerkingen bezorgt de producten een aparte uitstraling.

Soorten graniet

In het graniet gamma van De Wandeleer vind u deze uitvoeringen:

grijs

  •  gebrand : het oppervlak wordt met een brander lichtjes ruwer gemaakt.
  •  gebrand en geborsteld : na het branden wordt het oppervlak zachter gemaakt met een abbrasieve  borstel, waardoor het een gegolfd uitzicht bekomt.
    gehamerd : het oppervlak wordt met een hamertje bewerkt, waardoor kleine putjes ontstaan
  • gezaagd : het oppervlak is gezaagd en vertoont zaagsneden, lichte golvingen , streepjes.

zwart

  • gebrand en geborsteld : na het branden wordt het oppervlak zachter gemaakt met een abbrasieve borstel, waardoor het een gegolfd uitzicht bekomt.

blauw

  • verzoet :het oppervlak is effen en mat, de groeven zijn praktisch onzichtbaar . Deze afwerking is te                   verkiezen boven een gepolijst oppervlak als er slipgevaar is, bvb bij zwembaden,  badkamers e. d.

Bij De Wandeleer bvba zijn we gespecialiseerd in granietproducten , afkomstig uit het vere Oosten.

Naar de HOME pagina

Contact